Tips en venn    aaAA |  SIDEKART

Tips en venn

Du kan tipse andre om artikkelen ved å sende en e-post.
Felt som er markert med stjerne (*) må fylles ut. Klikk "Send tips" når du er ferdig.

For å sende til flere mottakere: separer adressene med komma.

Mottaker: *
Avsender: *
Kommentar:
 
Sikkerhetssjekk: *
(Skriv inn summen)
 
Prosjektbilde 1
VG: Norge på Europatoppen i innenriks flytrafikk
17.12.2015
VG melder i dag det som Norsk Bane har påpekt i årevis: Norge ligger på Europatoppen i innenriks flytrafikk. 3 av Europas 11 mest trafikkerte innenriks flyruter er norske. Trondheim/Værnes-Gardermoen hadde fjerde mest passasjerer i Europa i fjor. Nordmenn flyr 10 ganger mer enn den jevne europeer. 5,1 millioner nordmenn flyr nå like mye som 50 millioner EU-borgere.
VG skriver at for fem år siden var de norske flyrutene Gardermoen-Værnes, Gardermoen-Flesland og Gardermoen-Sola henholdsvis de 8., 14. og 21. mest trafikkerte flyrutene i Europa. Men flyrutene i Norge fortsetter å rykke oppover og nå ligger de altså på hhv 4., 7. og 11. plass.
 
Å hevde at det ikke finnes marked for lyntog i Norge er etter vår mening rett og slett å benekte virkeligheten, eller å være lite orientert. Og fortsetter denne fornektelsespolitikken, vil Norge om noen tiår stå igjen som et annerledesland vi kan ha liten grunn til å være stolt av: Det landet som ikke i tide innså nødvendigheten av å legge om til et mer effektivt og klimavennlig transportsystem i form av moderne høyhastighetsbaner. Og disse banene kan dessuten brukes til effektiv og klimavennlig godstransport. 
 
 
Illustrasjon: Utsnitt fra oppslag i VG