Tips en venn    aaAA |  SIDEKART

Tips en venn

Du kan tipse andre om artikkelen ved å sende en e-post.
Felt som er markert med stjerne (*) må fylles ut. Klikk "Send tips" når du er ferdig.

For å sende til flere mottakere: separer adressene med komma.

Mottaker: *
Avsender: *
Kommentar:
 
Sikkerhetssjekk: *
(Skriv inn summen)
 
Prosjektbilde 1
Vi trenger lyntog mellom Oslo og Bergen
26.09.2019
Med Haukelibanen vil togturen fra øst til vest ta 2,5 timer og utkonkurrere flytrafikken, skriver lokfører Ole Christian Skjold i et innlegg i BT 26.09.2019.
Han skriver videre bl.a.:
 
Blir Haukelibanen en realitet, kan en reise fra Odda til Bergen på 30–40 minutter, fortsetter han. Det er like lang tid som mange i Bergens ytre bydeler må beregne til jobb i sentrum. Med Haukelibanen vil man derfor åpne opp mulighetene for at folk kan bo i distriktene og jobbe i Bergen sentrum, eller motsatt.
 
Haukelibanen er foreslått med dobbeltspor hele veien, samt fire spor på alle stasjoner, hvor raskere persontog kan passere godstogene. Dette gir en unik mulighet til å få gods på bane istedenfor på vei, med langt raskere frakttid enn dagens bane- eller veiløsning.
 
Nå må ideene og forslagene frem i lyset, slik at man kan ta tak i dem. Dagens jernbane er gammel og har et etterslep på mange milliarder kroner. Å ruste den opp til å bli en semi-høyhastighetsbane er ikke det vi trenger i fremtiden.
Klarer vi derimot å få på plass en fullverdig høyhastighetsbane med plass til mange passasjerer og gods som kan fraktes fortere, da har vi virkelig en jernbane for fremtiden.