Tips en venn    aaAA |  SIDEKART

Tips en venn

Du kan tipse andre om artikkelen ved å sende en e-post.
Felt som er markert med stjerne (*) må fylles ut. Klikk "Send tips" når du er ferdig.

For å sende til flere mottakere: separer adressene med komma.

Mottaker: *
Avsender: *
Kommentar:
 
Sikkerhetssjekk: *
(Skriv inn summen)
 
Prosjektbilde 1
En jernbane for framtiden!
27.09.2019
Mens resten av Europa får høyhastighetsnett, risikerer vi å stå igjen på perrongen uten forbindelse. Det ser ut som at man faktisk mener at Norge, med flest flyreiser per innbygger i verden, skal kunne greie seg uten etablering av høyhastighetsbaner de neste 100 år. Dette er stikk i strid med befolkningens ønsker ifølge ferske opinionsundersøkelser, skriver samfunnsplanlegger Alf Johansen i en kronikk i Klassekampen 27.09.2019.

Han peker videre blant annet på:
 
Nye høyhastighetsbaner sparer samfunnet for mange milliarder kroner til veier, rullebaner og på en rekke andre områder. De er også billige for skattebetalerne, fordi de i hovedsak nedbetales av brukerne, herunder tidligere flykunder.
 
I motsetning til fly så stopper høyhastighetstogene på steder imellom endepunktene, men ikke alltid på samme steder. Slik får man en bred markedsdekning, og en veldig rask reise for alle kundene.
 
På 2 timer kan man fra Oslo nå byer som Bergen, Trondheim, Stavanger, Stockholm og København. Da slutter man å fly! Ikke fordi man skammer seg, men fordi tog er en raskere og bedre løsning.