Tips en venn    aaAA |  SIDEKART

Tips en venn

Du kan tipse andre om artikkelen ved å sende en e-post.
Felt som er markert med stjerne (*) må fylles ut. Klikk "Send tips" når du er ferdig.

For å sende til flere mottakere: separer adressene med komma.

Mottaker: *
Avsender: *
Kommentar:
 
Sikkerhetssjekk: *
(Skriv inn summen)
 
Prosjektbilde 1
Air France kutter fly der det er lyntog på inntil 2 t 30 min
05.05.2020
Et av tre forhold pålagt Air France i bytte for en coronavirus hjelpepakke på 7 mrd. EUR er å slutte å konkurrere med TGV-tjenester der jernbanen tilbyr et levedyktig alternativ, melder railjournal.com 01.05.2020.

Forbudet mot kortdistanse innenlands flyreise vil gjelde for ruter der togene tilbyr en reisetid på 2t 30min eller mindre. Dette betyr at Air France ikke lenger vil kunne selge billetter til innenlandsreiser på flyreiser mellom Paris og Bordeaux, Lyon, Nantes eller Rennes. Kun passasjerer som bruker disse flyvningene til å koble til flyvninger til andre destinasjoner, vil få lov til å reise med fly.
«Jeg vil gjenta at denne støtten til Air France ikke er en tom sjekk», sa Frankrikes økonomi- og finansminister Bruno Le Maire til nasjonalforsamlingens økonomiske komité 29.
 
"Flyet bør ikke lenger være et middel til å transportere [folk] i en time eller en time 15 minutter som kan gjøres til lavere kostnad er AV CO2  med tog i to timer eller to timer 30," Le Marie fortalte BFM TV. "Dette må være regelen, og vi vil håndheve den."
 
Le Marie vil at Air France skal være mer lønnsomt, mer konkurransedyktig og det mest miljøvennlige flyselskapet. Air France vil måtte redusere sine CO2  2-utslipp per passasjer-km med 50% mellom 2005 og 2030 og kutte CO2-utslippene på sine kortdistanseflyvninger med 50% innen utgangen av 2024. Air France vil også måtte nå målet om å bruke 2% av sitt drivstoff fra bærekraftige kilder innen 2025. 
 
Se oppslaget i railjournal.com i engelsk utgave her.
 
Illustrasjon: Faksimile fra oppslaget i railjournal.com