Her er noen utdrag fra oppslaget:
Fortvilte personer med tilknytning til Jernbaneverkets Signaltjenester tok kontakt med Aftenposten. De beskrev en hverdag der millionsummer sløses bort og forbedringer på jernbanen uteble fordi prosjekter innstilles eller forsinkes.
 
I sommer ble rådgivningsfirmaet Capgemini bedt om å bistå i en evaluering av Signaltjenester, i jakten på forbedringer. Aftenposten har fått firmaets sluttrapport overlevert av sjefen, Erik Mæhlum, der 25 utvalgte internt og eksternt beskriver en organisasjon som mangler styring og prioriteringsevne, der nyansatte ikke får opplæring og der samarbeidsklimaet er dårlig.
 
Situasjonen i Signaltjenester har også et bakteppe. Høsten 2011 var det Veritas som var på besøk. Det skjedde etter at JBVs forsøk på å utvikle et eget signalsystem, Merkur, hadde havarert. Prosjektet kostet ifølge et stortingsdokument 600 millioner kroner, og det het seg at to lederfigurer måtte ut. Men de to jobber fortsatt i JBV, som rådgivere.
 
 
 
Se også oppslag i VG 21.09:

Kraftig økning i signalfeil til tross for utbedringer

 
Her er et lite utdrag:
Selv etter store oppgraderinger i området rundt Oslo S, blir det stadig flere signalfeil på jernbanen i Norge. Så langt i år har det vært 22 prosent flere enn på samme tid i fjor.
 
Per august har vi registrert 1636 signalfeil, det er cirka 300 flere enn det var på samme tidspunkt i fjor, opplyser han.