Syn og Segn-debatten kl. 14.00 Lyntog i Noreg - eit nødvendig gode?
Jernbaneverket motarbeidar Stortingets ønske om høgfartsbaner, skreiv Jørg Westermann i Norsk Bane AS i siste Syn og Segn. Kvifor skal vi ha lyntog i Noreg, kva er hindringane og er det på tide å skjere gjennom?
 
Utgangspunktet for debatten er Jørg Westermanns artikkel ”Jernbaneverket på stø kurs mot avsporing” i Syn og Segn i september. Bladet er til salgs i Narvesen-kioskene.  Arrangementet på litteraturhuset er gratis og åpent for alle.
 
 
Hele dagsprogrammet for tidsskriftdagen 2010 laurdag 16. oktober på Litteraturhuset i Oslo er slik:
 
Dagen opnar kl.12.00 av kultursjef i NRK, Hege Duckert.
 
Tidsskriftforelesningen kl. 12.30 Vem behöver tidsskrifter när internet fôrdummar oss gratis? Skribent og forfattar Gabi Gleichmann.
 
Prosa-foredraget kl. 13.00 Hva slags verk er egentlig Karl Ove Knausgårds ”Min kamp”? Kritiker og forskningsbibliotekar Trond Haugen rydder opp i noen av de prinsipielle estetiske og etiske spørsmålene knyttet til romanserien som det siste året har vært den mest omdiskuterte litteraturen i Norge.
 
Syn og Segn-debatten kl. 14.00 Lyntog i Noreg - eit nødvendig gode? Jernbaneverket motarbeidar Stortingets ønske om høgfartsbaner, skreiv Jørg Westermann i Norsk Bane AS i siste Syn og Segn. Kvifor skal vi ha lyntog i Noreg, kva er hindringane og er det på tide å skjere gjennom?
 
Kl. 15. 00 Verdensmagasinet X Den verdige trengende og den gode hjelper frå Norge: Ser vi Verden gjennom et bistandsfilter? Og i så fall hvem sin skyld er det? Høyskolelektor Anne-Hege Simonsen og tidligere Afrika-korrespondent Tomm Kristiansen er blant deltakerne i denne samtalen om verdensbilder og hva som ligger bak dem. Samtalen ledes av redaktør Maren Sæbø i Verdensmagasinet X.
 
Kl. 18.00 – 19.00 Seminar Design av tidsskrift v/Aina Griffin, art director og designer av flere tidsskrift, bl.a. Bokvennen og Personae, som ble kåret til Årets komet nylig. La deg inspirere til å lage gode forsider og bra layout!
 
Det blir tidsskriftstorg og aktiviteter gjennom dagen, og fullstendig program finner du her: www.tidsskriftforeningen.no